Jon

“... og det blev en velskabt dreng!”, sådan lød ordene fra Lars Hjortshøj, da han d. 5. november 2002 annoncerede den dengang 17-årige Jon Nørgaard som vinder af TV2s TV- talentkonkurrence “Popstars”.

Ordene blev ligeledes starten på, hvad der skulle blive et af de mest turbulente og omtalte karriereforløb i nyere tid. Fra at slå alle rekorder som den hurtigst guld- og platinsælgende debutartist i dansk musikhistorie med en udsolgt tour på de største spillesteder i landet, toppet med en international pladekontrakt og store udgivelser i udlandet, vendte situationen 180 grader for den dengang unge jyde.

Et eskalerende misbrug og en plettet straffeattest gjorde at de næste mange år af Jons liv blev uden fodfæste, både personligt og professionelt. Dette så offentligheden dokumenteret i den prisvindende dokumentar “Solo” af Kasper Torsting, som udkom i foråret 2007; 5 år efter debuten.

Herefter har der været stille omkring Jon, som kun har sendt få udgivelser på gaden og haft endnu færre optrædener i offentligheden som artist. Glimtvist er Jon dukket op til overfladen og har gæstet udgivelser med artisterne KATO og Clemens, men kun lavet enkelte udgivelser i eget navn.

Diskografien indeholder bl.a. singlerne “Right Here Next To You”, “This Side Up”, “(I Will Miss You) Endlessly”, “Love Changes (Everything)”, “Popstar” & “Turn The Lights Off”, “Vi Ejer Natten” og “Champion”.

I november 2017 kunne Jon fejre sit 15 års jubilæum i dansk musik, hvilket blev markeret med 6 jubilæumskoncerter med stående ovationer. De 2 første koncerter som blev sat til salg, på Train i Aarhus og i Amager Bio i København, blev udsolgt på under 40 timer. I alt nåede de 2 koncerter og 4 ekstrakoncerter et samlet billetsalg på næsten 5.000 solgte billetter.

Den nyfundne spillelyst og glæde ved at gå på scenen resulterede i en 5-stjernet Gaffa-anmeldelse under overskiften: “Forrygende genhør med en voksen popstar”, med citater fra anmeldelsen som: ”(…) her, femten år efter sejren og det store gennembrud som teen-idol i 2002, bringer Jon det hele hjem”, ”(…) en fremragende fredag aften i nostalgiens tegn” og  ”(…) som popritual, sidder sættet lige i skabet”.

Udover førnævnte nyfundne spilleglæde, er Jon også vendt tilbage i studiet hvorfra det seneste singleudspil “Take You Home” nærmer sig 7.500.000 streams.

 

Book JON hos THE NIGHT


Book Jon

Hos THE N!GHT A/S bruger vi cookies til at forbedre brugeroplevelsen samt til personalisering af indhold og annoncer. Den information kan de læse mere om her.

Ved at bruge vores hjemmeside, godkender du vores cookie- og persondatapolitik.