De Danske Hyrder

De Danske Hyrder er for de fleste et totalt ukendt navn. Alligevel har de rundet 22 mio. streams alene på Spotify. Bag det usædvanlige navn, som i øvrigt er opstået på baggrund af en gammel græsk drukvise, banker 5 unikke og passionerede hjerter for dansksproget rap. Det lyder som meget at holde styr på – 5 unge mænd med forskellige holdninger og meninger til livet – men ikke desto mindre er det nok lige netop den cocktail, der har ført til de mange streams og fans.

”Omdrejningspunktet for os har altid været fællesskabet. Fællesskabet omkring musikken, en fælles kærlighed til øl og fælles kærlighed til hinanden” – De Danske Hyrder.

Det kommer næppe som en overraskelse, at de tre mest populære sange hedder ”Med mine drenge”, ”Billige bajere” og ”Jeg’ fuld hele tiden og er pisse ligeglad du”. Omdrejningspunktet i teksterne er livet som unge mænd - med vennerne, med festen, med branderterne og ikke mindst oplevelserne.

Men faktisk så startede det hele lang tid før, der var noget, der hed De Danske Hyrder. Don Luc og Theo har skrevet og produceret musik sammen, siden de var ganske unge - og det var de to, som skulle bringe Hyrderne sammen i deres hjemmestudie, hvor der ofte blev holdt episke opvarmningsfester med masser af øl. Her blev der drukket, fortalt røverhistorier, jammet, rappet, sunget og indspillet og pludselig var De Danske Hyrder og et album født.

Det er siden blevet til endnu et album og en håndfuld singler, som har klaret sig ganske fint på bl.a. Spotify. Og det kan ikke være helt skidt, når Orgi-E (fra Suspekt) lige kommer forbi og lægger et vers på ”Hva’ Så”. De Danske Hyrder er også blevet et af de foretrukne bands, når gymnasierne holder fest.

Tilbage i 2016 var hyrderne på en nostalgisk cykeltur ned gennem mindernes allé på 2. singlen “15 år”. Hvem husker ikke dengang, man ramte puberteten, og det ikke længere handlede om at spille computerspil og lave lektier, men i stedet handlede om at eksperimentere - om det var alkohol, fester, piger eller nye venskaber – livet skulle have én over nakken.

“Alt var nyt og man var fuld af planer for fremtiden. Samtidig skulle man konstant overskride nye grænser i alle de miljøer, der blev udforsket uden at vide, hvad det egentlig indebar, både på godt og ondt” - forklarer de Danske Hyrder.

 

Book DE DANSKE HYRDER hos THE NIGHT


Book De Danske Hyrder

Hos THE N!GHT A/S bruger vi cookies til at forbedre brugeroplevelsen samt til personalisering af indhold og annoncer. Den information kan de læse mere om her.

Ved at bruge vores hjemmeside, godkender du vores cookie- og persondatapolitik.